Макош Leinwand Ölfarbe Postmodern Mythologische Malerei 1997

Zustand: | Vorhanden | Ukraine, Tscherkassy
€ 3 000
Künstler
Victor Oleksenko
Victor Oleksenko. Макош
Макош – давньоукраїнська богиня родючості, жіночого рукоділля, мистецтва і води. Відтворено узагальнений, стилізований торс богині. У правій руці вона тримає пряжу, в лівій – ріг достатку. Нижній лівий прямий кут полотна – це знак символізуючий лоно богині. В межах грудей і сонячного сплетіння розміщені зображення жовтого ромба символізуючого жіночу первину та білий, сяючий знак сонця у рваному та складному за формою квадраті утвореному білим, товстим контуром. Площина полотна наповнена великою кількістю знаків трипільської культури.

Informationen zum Künstler

Народився 4 червня 1948 року у м. Дрогобичі на Україні. У 1973 році закінчив Одеське художнє училище ім. М. Б. Грекова. У 1990 р. завершив навчання в поліграфічному інституті імені І. Федорова у м. Львові (нині Українська Академія друкарства) за спеціальністю «Графіка».
Мешкаю в Черкасах. Маю доньку.
Доцент кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, член Національної спілки художників України, заслужений художник України. Учасник понад 50 всеукраїнських виставок, 3 групових та 3 всеукраїнських і 5 міжнародних книжкових виставок-ярмарків. 13 персональних виставок (м. Черкаси, м. Київ). Учасник 1 всеукраїнського та 8 міжнародних художніх проектів. Учасник 1 закордонної пересувної виставки і 10 міжнародних виставок (Швейцарія, Польща, Угорщина, Німеччина, Україна).
Спеціалізація: станковий живопис, монументально-декоративний живопис (розпис, мозаїка, вітраж), асамбляж, об’єкт, інсталяція, графіка, книжкова графіка, оформлення, макетування і дизайн друкованих видань, геральдика, поезографія. Автор двох невеликих поетичних збірок.

Andere Werke des Künstlers

Поцелуй
Поцелуй
€ 1 500
Рождение вселенной
Рождение вселенной
€ 3 000
Искушение
Искушение
€ 2 500
Даная
Даная
€ 3 000
Артая. Ню.
Артая. Ню.
€ 5 000
Сексбомба
Сексбомба
€ 7 000
Гімн коханню 1
Гімн коханню 1
€ 500

Verwandte Begriffe