Артая. Ню. Mixed media Postmodern Mythological painting 1995

Condition: | Available | Ukraine, Cherkassy
€ 5 000
Artist
Victor Oleksenko
Victor Oleksenko. Артая. Ню.
За технікю виконання – це асамбляж. Робота виконана олійними фарбами на полотні з прикріпленими на площині твору гудзиками. На насиченому, червоному тлі, утвореному лінійними візернуами, що справляють враження замислуватої арабески, цитуються орнаментальні, солярні мотиви зі старовинних, полтавських регіональних пряникових дошок. Чорними лініями процитовано енеолітичний знак, що символізує зображення жінки, якій автор надав ім’я Артая. Це жіноче ім’я занурює нас в атмосферу трипільської культури. Феміністичні настрої твору додають закрплені блискучі гудзики. Завершальним акордом бринить узагальнений, червоний силует букета з квітів

Information about the artist

Народився 4 червня 1948 року у м. Дрогобичі на Україні. У 1973 році закінчив Одеське художнє училище ім. М. Б. Грекова. У 1990 р. завершив навчання в поліграфічному інституті імені І. Федорова у м. Львові (нині Українська Академія друкарства) за спеціальністю «Графіка».
Мешкаю в Черкасах. Маю доньку.
Доцент кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, член Національної спілки художників України, заслужений художник України. Учасник понад 50 всеукраїнських виставок, 3 групових та 3 всеукраїнських і 5 міжнародних книжкових виставок-ярмарків. 13 персональних виставок (м. Черкаси, м. Київ). Учасник 1 всеукраїнського та 8 міжнародних художніх проектів. Учасник 1 закордонної пересувної виставки і 10 міжнародних виставок (Швейцарія, Польща, Угорщина, Німеччина, Україна).
Спеціалізація: станковий живопис, монументально-декоративний живопис (розпис, мозаїка, вітраж), асамбляж, об’єкт, інсталяція, графіка, книжкова графіка, оформлення, макетування і дизайн друкованих видань, геральдика, поезографія. Автор двох невеликих поетичних збірок.

Other works by the artist

Поцелуй
Поцелуй
€ 1 500
Рождение вселенной
Рождение вселенной
€ 3 000
Искушение
Искушение
€ 2 500
Даная
Даная
€ 3 000
Сексбомба
Сексбомба
€ 7 000
Гімн коханню 1
Гімн коханню 1
€ 500
Макош
Макош
€ 3 000

Similar items

Пара картин “Ню”, XX в.
Пара картин “Ню”, XX в.
Price оn Application

Related terms